Elektron SidStation: verschil tussen versies

Uit SynthWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Bijzonderheid)
k (Bijzonderheid)
Regel 46: Regel 46:
  
 
==Bijzonderheid==
 
==Bijzonderheid==
De LFO implementatie is erg uitgebreid. Er zijn vier LFOs en die kun je op allerlei manieren stappelen, interlacen, syncen of wat dan ook. Uiteraard is er ook een [[Sample&Hold]] aanwezig. De SID chip ruist erg. Dit is zo goed en zo kwaad als het kan al opgelost door [[:categorie:Elektron|Elektron]], maar de ruis blijft tot een zekere mate aanwezig.
+
De LFO implementatie is erg uitgebreid. Er zijn vier LFOs en die kun je op allerlei manieren stapelen, interlacen, syncen of wat dan ook. Uiteraard is er ook een [[Sample&Hold]] aanwezig. De SID chip ruist erg. Dit is zo goed en zo kwaad als het kan al opgelost door [[:categorie:Elektron|Elektron]], maar de ruis blijft tot op zekere hoogte aanwezig.
  
 
==Links==
 
==Links==

Versie van 30 jun 2007 om 10:38

Algemene Informatie
Fabrikant Elektron
Type SidStation
Ontwerper ...
Productiejaren 1999
Aantal geproduceerd ??
Marktwaarde €500
Accessoires
Synthese Eigenschappen
Synthese subtractief
Oscillator 3 phase accumulation
oscillators + White Noise
Filter 1 NMOS filters (low pass,
band pass, high pass)
Envelope 4? ADSR
LFO 4 uitgebreide LFOs
met o.a. Sample&Hold
Arpeggiator Ja
Sequencer 3 track mini-sequencer
Effecten geen
Specificaties
Polyfonie 1
Multitimbraal ...
Aansturing MIDI in, out, thru
Outputs Audio Out,
Inputs Audio In,
Geheugenplaatsen 99
Afmetingen (B x D x H) 24 x
20 x 7 cm
Stroomverbruik ? Watt
Gewicht ? kilogram
Keyboard 0 toetsen, 0 octaven


De Elektron SidStation is een synthesizer die is gebouwd om de geluidschip uit de Commodore 64, de MOS6581. Het rauwe karakter, de geflipte interlaced LFO's en de directe besturing maken dit een bijzondere synthesizer.

Synthesizer

Deze synth heeft 3 phase accumulation oscillators in zijn aluminium behuizing. Deze oscillators zijn aan te sturen middels 5 draaiknoppen en een cijferpad met 16 knopjes. Boven de vier draaiknoppen is een 2x16 LCD display gebouwd. Deze laat de functie en de waarden zien van de vier vrij toewijsbare draaiknoppen.

Hier zie je meteen een grote kracht van deze synthesizer. Bijna alle parameters zijn toewijsbaar aan een knop en worden in de patch opgeslagen. Doordat de functie en de waarde van elke knop direct af te lezen zijn kun je live snel switchen tussen de meest uiteenlopende geluiden zonder verrast te worden wat er onder je knop zit.

Alle oscillators hebben hun eigen portamento of glide. Probeer voor te stellen hoe dit kan klinken in combinatie met oscillator sync en ringmodulatie op alle oscillators...

Afbeelding

Sidstation.jpg

Alternatieven

Bijzonderheid

De LFO implementatie is erg uitgebreid. Er zijn vier LFOs en die kun je op allerlei manieren stapelen, interlacen, syncen of wat dan ook. Uiteraard is er ook een Sample&Hold aanwezig. De SID chip ruist erg. Dit is zo goed en zo kwaad als het kan al opgelost door Elektron, maar de ruis blijft tot op zekere hoogte aanwezig.

Links

http://www.sidstation.com/

Dit artikel is een beginnetje. Je kan SynthWiki helpen met het uitbreiden van dit artikel.