Korg trident: verschil tussen versies

Uit SynthWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 30: Regel 30:
  
 
===Algemeen===
 
===Algemeen===
De Korg Trident is een synthesizer/string ensemble/bass van [[Korg]] . . De synthesizer beschikt over 3 aparte outputs voor de string en synth sectie en Bass Synth, maar kan ook gewoon aangesloten worden via een line uitgang en koptelefoon uitgang. De synth sectie werkt via 1 potmeter , 16, 8, 4 en 2, beschikt over een filter (resonage en cutoff) twee [[ADSR]] envelope's en een high of lowpas filter en PW en PWM . De string sectie is uniek en is laatst geklooned door waldorf streifeld effect, De Bass sectie is ook vrij simpel none patchable MS10 met 2 key mode zodat na elke twee toetsten aanslagen pas de bass wordt getriggerd.   
+
De Korg Trident is een synthesizer/string ensemble/bass van [[Korg]] . . De synthesizer beschikt over 3 aparte outputs voor de string en synth sectie en Bass Synth, maar kan ook gewoon aangesloten worden via een line uitgang en koptelefoon uitgang. De synth sectie werkt via 1 potmeter , 16, 8, 4 en 2, beschikt over een filter (resonage en cutoff) twee [[ADSR]] envelope's en een high of lowpas filter en PW en PWM . De string sectie is uniek en is laatst geklooned door waldorf streifeld effect, De Bass sectie is vrij simpel none patchable MS10 met 2 key mode zodat na elke twee toetsten aanslagen pas de bass wordt getriggerd.  Het keyboard is individueel per sound soort te splitten in synth bass en strings low en high key parts.
  
 
===BIG 7 synths  ===
 
===BIG 7 synths  ===
Deze synthesizer word vergeleken met de Polysix  genoemd omdat het synthesizer gedeelte grote gelijkenissen betreft met de trident zou wel eens waar wel dikker klinken door de twee extra stemmen en 1 osc meer per stem. Hij is  in staat vrij volle en agressief klinkende bassen te produceren en doormiddel van de 3 afzonderlijke outputs in combinatie met interne en losse effecten is de Korg Trident (MKI/MKII)  in staat vrij goede "bewegende" pad en string en bass geluiden te maken. Door de 24 x SSM filters chips is deze synth 1 van de warmst klinkende synths in zijn soort.  
+
Deze synthesizer word vergeleken met de Polysix  genoemd omdat het synthesizer gedeelte grote gelijkenissen zou betreffen. met de trident zou wel-eens-waar wel dikker klinken door de twee extra stemmen en 1 osc meer per stem. Hij is  in staat volle en agressief dik klinkende bassen te produceren en doormiddel van de 3 afzonderlijke outputs in combinatie met interne en losse effecten is de Korg Trident (MKI/MKII)  in staat vrij goede "bewegende" pad en string en bass geluiden te maken. Door de 24 x SSM filters chips is deze synth 1 van de warmst klinkende synths in zijn soort.  
waar de MKI meer 70s klinkt is de latere versie stabieler en heeft een extra ADSR op het synth gedeelte
+
waar de MKI meer 70s klinkt is de latere versie stabieler en heeft een extra ADSR (MKI alleen zaagtand) op het synth gedeelte
  
 
[[categorie:Synthesizers]]
 
[[categorie:Synthesizers]]

Versie van 23 jan 2016 om 13:34

Algemene Informatie
Fabrikant Korg
Type Trident / Trident MKII
Ontwerper ...
Productiejaren 81 MKI -82 MKII
Aantal geproduceerd 1500 MKI - 300 MKII
Marktwaarde € 1200 versie 1 - € 3250 versie II
Accessoires ...
Synthese Eigenschappen
Synthese subtractief
Oscillator 2 VCOs, Strings - 1 VCO, Brass 1 VCO Synth gedeelte VCO1: square, saw, pulse, pwm ADSR 2 alleen zaagtand
Filter 24dB LowPass self-oscillating filter with cutoff, resonance, env intensity, key tracking
Envelope 2 ADSR

LFO = 1 LFO

LFO ...
Arpeggiator nee
Sequencer geen
Effecten Flanger /delay Vibrato pitch via joy-stick Boiling effect op de strings volume ducking effect
Specificaties
Polyfonie polyphone 8 stemmen
Multitimbraal multitimbraal
Aansturing trigg in fcvcf volume ducking effect
Outputs 2 stereo outputs (links/rechts), 1 headphone output, String out, Synth out
Inputs trigger in
Geheugenplaatsen 3 presets en 16 MKI -32 geheugen MKII geen presets
Afmetingen (B x D x H) ... x ... x ... cm
Stroomverbruik 30 watt Watt
Gewicht .21 KG kilogram
Keyboard 61 toetsen, ... octaven


Algemeen

De Korg Trident is een synthesizer/string ensemble/bass van Korg . . De synthesizer beschikt over 3 aparte outputs voor de string en synth sectie en Bass Synth, maar kan ook gewoon aangesloten worden via een line uitgang en koptelefoon uitgang. De synth sectie werkt via 1 potmeter , 16, 8, 4 en 2, beschikt over een filter (resonage en cutoff) twee ADSR envelope's en een high of lowpas filter en PW en PWM . De string sectie is uniek en is laatst geklooned door waldorf streifeld effect, De Bass sectie is vrij simpel none patchable MS10 met 2 key mode zodat na elke twee toetsten aanslagen pas de bass wordt getriggerd. Het keyboard is individueel per sound soort te splitten in synth bass en strings low en high key parts.

BIG 7 synths

Deze synthesizer word vergeleken met de Polysix genoemd omdat het synthesizer gedeelte grote gelijkenissen zou betreffen. met de trident zou wel-eens-waar wel dikker klinken door de twee extra stemmen en 1 osc meer per stem. Hij is in staat volle en agressief dik klinkende bassen te produceren en doormiddel van de 3 afzonderlijke outputs in combinatie met interne en losse effecten is de Korg Trident (MKI/MKII) in staat vrij goede "bewegende" pad en string en bass geluiden te maken. Door de 24 x SSM filters chips is deze synth 1 van de warmst klinkende synths in zijn soort. waar de MKI meer 70s klinkt is de latere versie stabieler en heeft een extra ADSR (MKI alleen zaagtand) op het synth gedeelte