Korg trident: verschil tussen versies

Uit SynthWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
k
Regel 30: Regel 30:
  
 
===Algemeen===
 
===Algemeen===
De Korg Trident is een synthesizer/string ensemble/bass van [[Korg]] . . De synthesizer beschikt over 3 aparte outputs voor de string en synth sectie en Bass Synth, maar kan ook gewoon aangesloten worden via een line uitgang en koptelefoon uitgang. De synth sectie werkt via volume 1 potmeter , detune switch memory fine VCO1 scale 16, 8, 4 en zaagtand blokvorm PW en PWM PWM speed VCO 2 scale off 16 8 en 4 detune VCF cutof freq resonatie keyboard tracking EG intensity EG VCA switch voor blokvorm of ADSR /ADSR attack decay sustain release , . De string sectie is uniek en is laatst geklooned door waldorf streifeld effect, De Bass sectie is vrij simpel none patchable MS10 met 2 key mode zodat na elke twee toetsten aanslagen pas de bass wordt getriggerd.  Het keyboard is individueel per sound soort te splitten in synth bass en strings low en high key parts. flanger effect heeft feedback speed intensity en manual potmeters en een joy-stick (later beschreven).
+
De Korg Trident is een synthesizer/string ensemble/bass van [[Korg]] . . De synthesizer beschikt over 3 aparte outputs voor de string en synth sectie en Bass Synth, maar kan ook gewoon aangesloten worden via een line uitgang en koptelefoon uitgang. De synth sectie werkt via volume 1 potmeter , detune switch memory fine VCO1 scale 16, 8, 4 en zaagtand blokvorm PW en PWM PWM speed VCO 2 scale off 16 8 en 4 detune VCF cutof freq resonatie keyboard tracking EG intensity EG VCA switch voor blokvorm of ADSR /ADSR attack decay sustain release , . De string sectie is uniek en is laatst geklooned door waldorf Streichfett, De Bass sectie is vrij simpel none patchable MS10 met 2 key mode zodat na elke twee toetsten aanslagen pas de bass wordt getriggerd.  Het keyboard is individueel per sound soort te splitten in synth bass en strings, Laag geheel en hoog keyboard. flanger effect heeft feedback speed intensity en manual potmeters en een joy-stick (later beschreven).
  
 
===BIG 7 synths  ===
 
===BIG 7 synths  ===
Deze synthesizer word vergeleken met de Polysix omdat het synthesizer gedeelte grote gelijkenissen zou betreffen. met de trident zou wel-eens-waar wel dikker klinken door de twee extra stemmen en 1 osc meer per stem. Hij is  in staat  volle en agressief dik klinkende bassen te produceren en doormiddel van de 3 afzonderlijke outputs in combinatie met interne en losse effecten is de Korg Trident (MKI/MKII) . Door de 24 x SSM filters chips is deze synth 1 van de warmst klinkende synths in zijn soort.  
+
Deze synthesizer word vergeleken met de Polysix omdat het synthesizer gedeelte grote gelijkenissen zou betreffen. Met de trident zou wel-eens-waar wel dikker klinken door de twee extra stemmen en 1 osc meer per stem. Hij is  in staat  volle en agressievere dik klinkende bassen te produceren en doormiddel van de 3 afzonderlijke outputs in combinatie met interne en losse effecten is de Korg Trident (MKI/MKII) inspirerend om nieuwe sounds te maken. Door de 24 x SSM filters chips is deze synth 1 van de warmst klinkende synths in zijn soort.  
 
waar de MKI meer 70s klinkt is de latere versie stabieler en heeft een extra ADSR (MKI alleen zaagtand) op het synth gedeelte
 
waar de MKI meer 70s klinkt is de latere versie stabieler en heeft een extra ADSR (MKI alleen zaagtand) op het synth gedeelte
  

Versie van 25 jan 2016 om 17:30

Algemene Informatie
Fabrikant Korg
Type Trident / Trident MKII
Ontwerper ...
Productiejaren 81 MKI -82 MKII
Aantal geproduceerd 1500 MKI - 300 MKII
Marktwaarde € 1200 versie 1 - € 3250 versie II
Accessoires ...
Synthese Eigenschappen
Synthese subtractief
Oscillator 2 VCOs, Strings - 1 VCO, Brass 1 VCO Synth gedeelte VCO1: square, saw, pulse, pwm ADSR 2 alleen zaagtand
Filter 24dB LowPass self-oscillating filter with cutoff, resonance, env intensity, key tracking
Envelope 2 ADSR

LFO =... LFO

LFO ...
Arpeggiator nee
Sequencer geen
Effecten Flanger /delay Vibrato pitch via joy-stick Boiling effect op de strings, volume ducking effect
Specificaties
Polyfonie polypone 8 stemmen
Multitimbraal multitimbraal
Aansturing trigg in fc-vcf volume ducking effect
Outputs 2 stereo outputs (links/rechts), 1 headphone output, String out, Synth out
Inputs trigger in
Geheugenplaatsen 3 presets en 16 geheugen MKI -32 geheugen MKII geen presets
Afmetingen (B x D x H) ... x ... x ... cm
Stroomverbruik 30 watt Watt
Gewicht .21 KG kilogram
Keyboard 61 toetsen, ... octaven


Algemeen

De Korg Trident is een synthesizer/string ensemble/bass van Korg . . De synthesizer beschikt over 3 aparte outputs voor de string en synth sectie en Bass Synth, maar kan ook gewoon aangesloten worden via een line uitgang en koptelefoon uitgang. De synth sectie werkt via volume 1 potmeter , detune switch memory fine VCO1 scale 16, 8, 4 en zaagtand blokvorm PW en PWM PWM speed VCO 2 scale off 16 8 en 4 detune VCF cutof freq resonatie keyboard tracking EG intensity EG VCA switch voor blokvorm of ADSR /ADSR attack decay sustain release , . De string sectie is uniek en is laatst geklooned door waldorf Streichfett, De Bass sectie is vrij simpel none patchable MS10 met 2 key mode zodat na elke twee toetsten aanslagen pas de bass wordt getriggerd. Het keyboard is individueel per sound soort te splitten in synth bass en strings, Laag geheel en hoog keyboard. flanger effect heeft feedback speed intensity en manual potmeters en een joy-stick (later beschreven).

BIG 7 synths

Deze synthesizer word vergeleken met de Polysix omdat het synthesizer gedeelte grote gelijkenissen zou betreffen. Met de trident zou wel-eens-waar wel dikker klinken door de twee extra stemmen en 1 osc meer per stem. Hij is in staat volle en agressievere dik klinkende bassen te produceren en doormiddel van de 3 afzonderlijke outputs in combinatie met interne en losse effecten is de Korg Trident (MKI/MKII) inspirerend om nieuwe sounds te maken. Door de 24 x SSM filters chips is deze synth 1 van de warmst klinkende synths in zijn soort. waar de MKI meer 70s klinkt is de latere versie stabieler en heeft een extra ADSR (MKI alleen zaagtand) op het synth gedeelte