Overleg SynthWiki:Community Portal: verschil tussen versies

Uit SynthWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Verwijderen Artikel)
Regel 104: Regel 104:
  
 
matt : en hop ! daar is hij weer :) [[Monofoon]]
 
matt : en hop ! daar is hij weer :) [[Monofoon]]
 +
 +
 +
"craz " :
 +
 +
Ik vind toch dat dat stuk over envelopes er helemaal uitmoet.. zo ga je dingen op plaatsen uitleggen waar het niet thuishoort.. wildgroei.

Versie van 27 jan 2007 om 10:48

Discussie over de wiki, waar?

05-01-2007: bemerkingen van roel op dag 1 op de wiki:

1. nog maar snel aan het kijken op de wiki en binnenkort wordt er verder ingedoken!

2. is er een geschikte plaats waar bevindingen en verbeterpunten genoteerd kunnen worden om deze voor alle betatesters beschikbaar te maken?

3. in discussie op de hoofdpagina ontstaat nu bij <10 gebruikers al onduidelijkheid over "ik"

4. roel ziet een probleem ontstaan. het belangrijkste is DEFINIEER "IK"met x gebruikers wordt dat toekomstig erg lastig om onderwerpen te volgen.

5. vanwege punt 3 en 4 misschien verstandig om de ik jij wij jullie zij vormen tot een absoluut minimum te beperken, tenzij duidelijk is aangegeven wie het artikel schrijft, en duidelijk is wat zijn/haar relatie tot het feitelijke topic is.

6. is het misschien een idee om synths zoals virus a + b+ c te groeperen, en een vergelijking te maken IN één topic? om het overzicht te bewaren?


tot zover eventjes. graag reacties!

Reactie en eigen puntjes

6. is het misschien een idee om synths zoals virus a + b+ c te groeperen, en een vergelijking te maken IN één topic? om het overzicht te bewaren?


Dat lijkt me op zich wel goed, maar ik denk toch ook dat aparte pagina's per synth voor de duidelijkheid ook goed zijn. Dus dat je bijvoorbeeld de Virus-synths-familie hebt, waar de Virus B dan weer onder valt.

Ik heb problemen met het schalen van oorspronkelijk grotere afbeeldingen, dingen als |thumb of |100px worden niet meegenomen, terwijl |left en |right prima werken. Heb toch het idee dat dingen die op wikipedia staan niet allemaal kunnen hier. Maar sowieso is het typisch dat er geen uitgebreide help aanwezig is hier ter plekke.


Yawgmoth

Het resizen heb ik nagevraagd mij de admin. Reactie:

Okay... dat resizen van die plaatjes is waarschijnlijk GD2 functionaliteit (een library binnen php waarmee je dit soort gein kan uithalen) en het zou kunnen dat dit bij ons niet aan staat. Ga ik even naar kijken.

Help functie

Vooralsnog kijken we bij http://nl.wikipedia.org/wiki/Help:Wikipedia voor info.

Vergelijken synths van 1 familie Het lijkt me het meest praktisch om al de synths van 1 familie in de Wiki te vertegenwoordigen. Wanneer al de specs erin zitten [zie bijvoorbeeld layout Nord Modular] kan er een tabel gemaakt worden waarin deze specs tegenelkaar uitgezet worden. Deze tabel kan dan bij al de leden van de familie worden toegevoegd.

Reactie

Wat betreft punt 6, ´synthfamilies´: wat je in zo´n geval ook kan doen is in het Artikel ´Virus´ een samenvatting geven van de synths, en ze met elkaar vergelijken, en daarbij verwijzen naar bijv. ´Virus B (hoofdartikel)´. In het het hoofdartikel geef je dan een uitgebreide beschrijving van de synth, in het ´virus´ artikel alleen een samenvatting.

Kunnen de betatesters ook categorieën aanmaken en wijzigen?

roel vraagt:

Kan dit?

Yawgmoth: Beta testers kunnen niet zoveel als sf mods. Alleen admins kunnen meer, maar dat heeft betrekking op de software instellingen, niet op de inhoud.

JohnnyBusca: Gewoon onder een pagina [[categorie:nieuwe_naam]] toevoegen. Door op die categorie te klikken, kun je de beschrijving aanmaken. Voor categorien mbt fabrikanten heb ik een sjabloon gemaakt zodat ze uniform zijn en allemaal onder dezelfde hoofdcategorie "fabrikant" vallen. Zie pagina voor Oberheim bijvoorbeeld. Inhoud van het Sjabloon: {{Fabrikant Overzicht}}

roel ik kan het even niet vinden volgens mij, als ik naar een categorie of fabrikant blader, en ik wil een nieuw item in de lijst toevoegen, zie ik de knoppen: * Category * Discussion * Edit * History * Watch. Geen plusje of "nieuwe naam" knopje, ik heb wat geprobeerd, echter zonder resultaat.

JohnnyBusca: Een pagina ken je toe aan een categorie. Als je bijvoorbeeld een Doepfer Drehbank toewilt voegen, dan maak je een pagina voor de Doepfer Drehbank en zet je daaronder in [[categorie:Doepfer]] Dan staat ie automatisch in het lijstje bij Doepfer. Mocht de categorie nog niet bestaan, dan maakt ie zelf een nieuwe categorie aan.

roel: duidelijk! de rubrieken staan trouwens hier.

note to self; als de database verder is gevuld, wordt misschien de rubriekenpagina onoverzichtelijk. Daarom volgende vraag: kun je kruislings zoeken? Zodat je op de rubrieken pagina, bijvoorbeeld bij roland kunt komen via EN de rubriek synthesizers EN de rubriek Fabrikanten, het lijkt me zinvol om ENkele hoofdrubrieken te houden, geen 20. Momenteel den ik aan Fabrikanten, Synthesizers, en een Categorie Algemeen (of iets in die geest) waar je in de laatste dus zaken als 'wat ik een Unit' en dergelijke kwijt kunt. Ben er nog niet 100% uit, daarom deze note to self :)

Fabrikanten

Sly Dog: Ik zie dat er nu een tweedeling bestaat in de categorie Fabrikanten: Er is een indeling waarbij fabrikanten als Categorie staan geïndexeerd en er is eentje waarbij Fabrikanten als Artikelen zijn ingevoerd. Is deze tweedeling bewust ingevoerd om de Categorie enkel de lijst met relevante artikelen voor die fabrikant te laten bevatten en de Artikelen enkel achtergrondinfo over de fabrikant te laten bevatten? Is het niet handiger om dit samen te voegen en op een pagina zoals "Categorie:Access" zowel de produkten als de achtergrondinformatie te vermelden?

JohnnyBusca: Ik ben het met je eens. Ik zou het liefst deze informatie in de "Categorie:Access" hebben in de "Access" pagina daarnaar laten redirecten middels: #REDIRECT [[:Categorie:Access]] Het voordeel van een categorie is dat je modellen van deze fabrikant automatisch toegevoegd worden in de lijst. Een andere tip hierbij is het volgende: Bij de pagina voor de Access Virus B zou je een de volgende categorie toe kunnen voegen: [[Categorie:Access|Virus B]] Hierdoor staat in in de lijst van Access bij de V van Virus. :) Voor de fabrikanten overzicht zonder extra info heb ik ook ff ee Sjaboon gemaakt (die nog niet zijn definitieve vorm heeft, maar het is alvast iets) {{Fabrikant Overzicht}} Deze kunnen we natuurijk nog aanpassen.

Hoofdpagina

Yawgmoth Kan een admin de [1] iets meer een synthforum look geven door bijvoorbeeld get logo toe te voegen?

matt second Moet de wiki perse dezelfde look hebben als het forum ? Mij lijkt de look en feel van een standaard wiki juist ideaal. Of moet alleen dat logo daar weg ? De hoofdpagina kun je voorlopig aanvullen op de sjabloon http://wiki.synthforum.nl/index.php/Sjabloon:Inhoud

Regels voor het aanmaken en bewerken van artikelen

Ik kwam bij de MC-202 tegen dat het geluid niet 'dik' was en dat er een suboscillator was waarmee het geluid 'opgedikt' kon worden. Ik denk dat zonder onderbouwing je het geluid van een synthesizer niet moet gaan beoordelen, omdat het dan een mening wordt. En ik denk ook dat het wel logisch is om het een beetje volgens het Groene Boekje te proberen te doen.

Natuurlijk is niet iedereen even taalkundig, maar ik denk wel dat een paar regels het makkelijker voor iedereen maken.

Sly Dog (Marcel): Volgens mij is die pagina van de 202 geknipt en geplakt vanaf het Synthforum reviewsgedeelte. Je hebt inderdaad gelijk dat het niet de bedoeling is dat er persoonlijke meningen in de artikelen naar voren komen. Qua regelgeving over de schrijfstijl lijkt mij: probeer zoveel mogelijk te vermijden dat er in de eerste of tweede persoon geschreven wordt; "je kunt hier een overzicht van ... vinden" kan makkelijk worden omgevormd tot "hieronder staat een overzicht van..." Besteed er verder veel aandacht aan of namen van fabrikanten en/of produkten goed zijn geschreven. Ter illustratie: ik zag enkele dagen geleden dat JoMoX werd geschreven als Jomox.

Foto's

Sly Dog: Op de pagina van de Access Matrix Programmer staat een afbeelding die van het internet is gedownload. Is dit eigenlijk wel toegestaan en niet een schending van het auteursrecht? Er staat namelijk ook nergens vermeld wie de maker van de foto is.

Verwijderen Artikel

Ik zag dat het artikel 'Monofoon' onlangs verwijderd is met als redegeving: "16 jan 2007 00:43 Craz "Monofoon" is verwijderd (Heeft niet specifiek betrekking op 'monofoon', envelopes worden elders ook uitgelegd.)"

Het lijkt mij dat dit artikel toch juist heel interessant is? Volgens mij werden er onder meer verschillende dingen uitgelegd over monofone triggering, wat zeker interessant is om te lezen.

matt second  :

het artikel monofoon ging niet over de definitie van monofoon, maar over envelopes je hebt uiteraard de vrijheid om een artikel te starten met een goede definitie van monofoon; \uiteraard rekenig houdend met bestaande categorien


Het artikel gaf de definitie van monofoon, en voorbeelden waar monofoon voor gebruikt wordt. Tevens uitleg over het verschil tussen high note priority en low note priority, wat ook met monofoon te maken heeft. Owke, dat van envelope had er uit gekund, dat komt op lang niet alle synths voor. Maar zonder overleg meteen verwijderen vind ik erg raar. De bedoeling van een wiki is toch juist dat andere mensen het kunnen verbeteren? Nu moet dat eerste gedeelte, wat wel goed was weer opnieuw geschreven worden. ProtoHuman 27 jan 2007 12:39 (CET)

matt : en hop ! daar is hij weer :) Monofoon


"craz " :

Ik vind toch dat dat stuk over envelopes er helemaal uitmoet.. zo ga je dingen op plaatsen uitleggen waar het niet thuishoort.. wildgroei.