SynthWiki:Uitgelicht

Uit SynthWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
SynthWiki Help
richtlijnen
Beginners
Artikel schrijven of wijzigen
Beginnetjes
Referenties en externe links
Privacy policy
Uitgelicht
bewerkingen
Afbeeldingen
Geluidsfragmenten
Sjablonen
Tekstopmaak

Uitgelicht is een gedeelte op de hoofdpagina van Synthwiki. Hierin wordt een goed artikel van de Synthwiki samengevat, met een verwijzing naar het volledige artikel. Iedere week wordt een ander artikel uitgelicht. Op deze manier krijgen bezoekers van Synthwiki een idee van wat Synthwiki zoal te bieden heeft. Uitgelicht-pagina's worden op zondag op de hoofdpagina geplaatst, en blijven staan tot en met de volgende zaterdag.

Welke artikelen zijn geschikt voor Uitgelicht?

Artikelen voor Uitgelicht moeten van goede kwaliteit zijn, en een volledig overzicht geven van het onderwerp dat het artikel behandelt. Bijvoorbeeld een Uitgelicht artikel over een synthesizer behandelt alle componenten van de synth, en legt uit waarvoor deze gebruikt kunnen worden. Het artikel is vloeiend uitgeschreven, en geeft dus niet alleen een droge opsomming van feiten of parameters.

Voorstellen voor een artikel voor Uitgelicht kunnen worden ingediend op de discussiepagina van dit artikel.

Richtlijnen voor Uitgelicht

Wanneer een artikel is geselecteerd voor Uitgelicht, kan hiervoor de Uitgelicht tekst geschreven worden. Hou hierbij rekening met de beperkte ruimte op de voorpagina; maximaal 5 tot 10 regels. Om het geheel te illustreren kan een kleine afbeelding worden toegevoegd. Gebruik in het tekstje niet te veel links naar andere pagina's, de tekst moet nadruk leggen op het artikel dat wordt uitgelicht. Sluit de tekst af met een link naar het volledige artikel.