Dave Smith Instruments Poly Evolver Rack

Uit SynthWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Algemene Informatie
Fabrikant Dave Smith Instruments
Type Evolver
Ontwerper Dave Smith
Productiejaren 2004 - 2008
Aantal geproduceerd ...
Marktwaarde ...
Accessoires geen
Synthese Eigenschappen
Synthese subtractief
Oscillator 2 analoog
2 digitaal
noise oscillator
Filter 2 analoge resonant lowpass filters
(12/24 dB/o), 2 digitale highpass filters
Envelope 2 ADSR, 1 HADSR
LFO 4
Arpeggiator geen
Sequencer 4 stepsequencers
Effecten distortion, hack, delay
Specificaties
Polyfonie 4 stemmen
Multitimbraal 4 parts
Aansturing MIDI (in/out/thru)
Outputs Stereo Out,
4x stereo out per stem
Inputs Stereo In,
mix in
Geheugenplaatsen 4 banken met 128 patches
3 banken met 128 Combo's
Afmetingen BxDxH ... cm x ... cm x
cm
Stroomverbruik ... Watt
Gewicht ... kilogram
Hoogte 1 U
Evolver logo.jpg
De Dave Smith Instruments Poly Evolver Rack (afgekort PER) is een polyfone versie van de Evolver, in 1U rackformaat. Het synthese gedeelte komt volledig overeen met de gewone Evolver (zie Evolver voor nadere uitleg). In tegenstelling tot de gewone Evolver, heeft de PER 4 stemmen. De PER is te gebruiken als 4 parts multitimbrale monofone synthesizer, 4 stemmig polyfoon monotimbraal of een combinatie hiertussen. Daarnaast kan de PER ook gecombineerd worden met andere modellen uit de Evolver reeks; bijvoorbeeld met de MEK voor in totaal 5 stemmen, of de PEK voor 8 stemmen in totaal. Ook is het mogelijk meerdere PER's te stapelen.

Interface

Patches van de PER kunnen ook bewerkt worden met de Soundtower Evolver editor.
Omdat de PER door het 1U rackformaat maar een klein voorpaneel heeft, is de interface eenvoudig. Met een aantal buttons kan door de verschillende menu's genavigeerd worden, waarna met twee endless encoders de waardes van parameters kunnen worden gewijzigd. Een LCD display geeft de bewerkingen weer. Aangezien de architectuur van de Evolvers behoorlijk complex is, werkt dit in de praktijk niet erg handig. Het is wel mogelijk om de PER met een van de andere Evolver-modellen te bedienen via MIDI, of van daaruit patches in te laden. Ook zijn er software editors beschikbaar voor de PER, bijvoorbeeld van Soundtower of Vyzor.

In- en outputs

DSI poly-evolver-rack.jpg
De PER heeft een grote hoeveelheid in- en uitputs. Voor aansturing zijn MIDI in, out en thru aansluiting beschikbaar. De PER heeft in totaal 4 inputs. In de eerste plaats is er een stereo input aanwezig, om externe audiosignalen te bewerken met de PER. Daarnaast is er ook nog een stereo mix input aanwezig. Deze komt van pas wanneer een tweede Evolver model wordt gebruikt om de polyfonie te verhogen. De output van dit tweede model kan dan op deze input worden aangesloten, zodat beide synthesizers gezamelijk een output vormen. Voor iedere stem is een aparte stereo output aanwezig, en er is ook een mix output, die het signaal van alle stemmen plus de mix input geeft.

Zie ook

De Vyzor editor maakt bewerken van de PER overzichtelijk.

Links


Dave Smith Instruments
Algemeen Dave Smith - Dave Smith Instruments
Evolver Desktop - Mono Keys - Poly Rack - Poly Keys
Overig LinnDrum II - MoPho - MoPho Keyboard - Prophet '08 - Tetra