FMR RNC1773

Uit SynthWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Algemene Informatie
Fabrikant: FMR Audio
Type: RNC1773 "Really Nice Compressor"
Ontwerper ...
Productiejaren ...
Aantal geproduceerd ...
Marktwaarde ...
Accessoires ...
Specificaties
Type effecten: compressor
Multitimbraal 1
Aansturing: geen
Outputs stereo out
sidechain out (mono)
Inputs stereo in
sidechain in (mono)
Geheugenplaatsen geen
Afmetingen (BxDxH) cm x cm x cm
Stroomverbruik Watt
Gewicht kilogram


De FMR RNC1773 Really Nice Compressor" is een stereo analoge compressor. De RNC is gericht op transparante compressie, in tegenstelling tot FMR RNLA, het andere model van FMR. In de "super nice" modus geeft de RNC extra transparante compressie. Het signaalpad is volledig analoog, maar de sidechain is helemaal digitaal.

Compressie

De really nice compressor is een eenvoudige compressor, maar alle belangrijke parameters kunnen ingesteld worden. De ratio kan ingesteld worden tussen 1:1 en 25:1. De hoeveelheid gain reduction kan worden afgelezen op een rij LED lampjes. De attack kan ingesteld worden tussen 0.2 en 200 ms, en de release tussen 0,05 en 5 seconden.

Super nice mode

FMR RNC.jpg
De "Super nice mode" is een extra compressie modus. Wanneer deze is ingeschakeld, geeft de RNC een transparantere vorm van compressie. De digitale sidechain werkt dan als drie compressors achter elkaar, waardoor op een subtiele manier veel volumeverlaging kan worden bereikt.

Aansluitingen

De RNC heeft stereo aansluitingen voor input en output. Net als op de meeste compressors kan dit met mono jacks. Maar als extra kan dit ook met stereo jacks gebeuren, waarbij de tip de input is, en de ring de output. Hiermee kan de RNC gemakkelijk met één stereo kabel op een insert worden aangesloten. Daarnaast heeft de RNC een mono sidechain output, ook met een stereo jack kabel.

Alternatieven

links