Kawai K4

Uit SynthWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Algemene Informatie
Fabrikant Kawai
Type K4
Ontwerper ...
Productiejaren 1989-
Aantal geproduceerd ...
Marktwaarde €... - €...
Accessoires ...
Synthese Eigenschappen
Synthese rompler
Oscillator 4x
Filter 2x LPF 12dB
Envelope Per osc en per filter 1 ADSR
LFO Ja
Arpeggiator Geen
Sequencer Geen
Effecten Ja
Specificaties
Polyfonie 16 stemmen
Multitimbraal 8
Aansturing ...
Outputs Headphone, 2x mono jacks L&R, MIDI OUT / THRU
Inputs MIDI In
Geheugenplaatsen ...
Afmetingen (B x D x H) 102 x 31 x 88 cm
Stroomverbruik 5,8 Watt
Gewicht 7,3 kilogram
Keyboard 61 toetsen, . octaven
KawaiK4.jpg

De Kawai K4 is een rompler. Deze synthesizer is bedoeld als de 16 bits opvolger van de Kawai K1. De Kawai K4 werd in 1989 geintroduceerd.


De Kawai K4 is een polyfone 16 stemmige synthesizer. Het keyboard heeft 61 halfgewogen aanslag gevoelige toetsen met aftertouch. De opslag van geluid gebeurt via "singles". Voor meerdere geluiden tegelijkertijd bezit de Kawai K4 "multis"; er kunnen 8 "singles" met eigen configuratie voor effect sends opgeslagen worden in een multi.

Standaard kunnen er 64 "singles" en 64 "multis" opgeslagen worden in een Kawai K4; de verdeling is in 4 banken(bank A t/m D) van 16 "singels" of "multis".

De Kawai K4 heeft 256 16 bits samples aan boord. Van deze samples bestaan de eerste 91 uit single cycle samples; dit zijn samples ter lengte van een enkele golflengte. De single cycle samples zijn allemaal geloopt. De resterende samples zijn of one shot samples of geloopte samples van voornamelijk akoustische geluiden.

Er zijn per single 4 oscillatoren beschikbaar. Deze zijn individueel te transponeren, finetunen of op een vaste toon in te stellen. Per 2 oscs is er een filter. De filters kunnen zowel parallel als in serie gezet worden. Ringmodulatie is ook een van de mogelijkheden.

Qua speelbaarheid heb je attack- en release velocity waarmee je de attack en release van de Amp envelope kunt beinvloeden. Ook is er aftertouch waarmee je door het harder op de toetsen te drukken er een parameter gemoduleerd kan worden (lfo snelheid, cut-off, pitch enz).

Dit artikel is een beginnetje. Je kan SynthWiki helpen met het uitbreiden van dit artikel.