Korg Electribe R

Uit SynthWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Algemene Informatie
Fabrikant: Korg
Type: Electribe ER-1
Ontwerper: ...
Productiejaren: ...
Aantal geproduceerd: ...
Marktwaarde: € 125 - € 175 (tweedehands)
Accessoires: geen
Eigenschappen
Synthese: samples, analog modelling
Sequencer: stepsequencer
Tempo: 20 - 300 BPM
Effecten: delay, ringmodulatie (MK1),
crossmodulatie (MK2)
Specificaties
Polyfonie: 6 drumklanken
(te kiezen uit 8 drumgeluiden)
Aansturing: MIDI (in,out,thru)
Outputs: stereo, Headphone Out
Inputs: Audio In 1, 2 (2x mono)
Geheugenplaatsen: 256 patterns, 16 songs
Afmetingen (BxDxH) (mkI) 30 cm x (mkI) 22 cm x
(mkI) 5,5 cm
Stroomverbruik: ... Watt
Gewicht: ... kilogram
Korg ER-1.jpg
De Electribe R, kortweg ER-1, is de drummachine uit de Electribe serie van Korg. Net als de overige Electribes, bezit de ER-1 ook een stepsequencer. In 1999 werd de eerste versie op de markt gebracht, in grijs en rood plastic. Enkele jaren later volgde een vernieuwde versie, de ER-1 mkII, in roodbruin metaal. Naast een vernieuwd uiterlijk, heeft de mkII cross modulation in plaats van ring modulation tussen de eerste twee percussiesynthesizers. Tussen de 4e percussiesynthesizer en de twee audioingangen kan op beide machines ringmodulatie worden toegepast.

Geluiden

De Electribe R heeft een vierstemmige percussiesynthesizer, een viertal vaste drumsamples (closed hi-hat, open hi-hat, crash en handclap) waarvan tegelijkertijd een van de hats en of de crash of de clap ten gehore kan worden gebracht. De Electribe R is dus 6 stemmig polyfoon. Daarnaast beschikt het apparaat over twee audio ins, waarmee gated effecten kunnen worden gemaakt met behulp van de sequencer. Via de Audio-Thru knop word het geluid van de ingangen meteen doorgestuurd naar de uitgang.

Percussiesynthesizer

De percussiesynth bestaat uit een oscillator met een tussen sinus of triangle selecteerbare golfvorm. De toonhoogte kan met behulp van de pitch-knop ingesteld worden tussen 20Hz en 12kHz.

Sequencer

De sequencer is gebaseerd op patterns, van maximaal 4 maten. Per maat kunnen maximaal 16 stappen ingevoerd worden; in totaal kan een pattern dus 64 stappen beslaan. Met de swing optie kan worden bepaald of noten strak in het ritme of wat losser worden gespeeld. Door frequentie-modulatie (curve, s&h, driehoeksgolf, zaagtand of blokgolf) wordt het karakter van het geluid bepaald. Zowel de diepte als de snelheid van de modulatie kunnen worden ingesteld.

Geheugen

In totaal zijn er 256 geheugenplaatsen, verdeeld over 4 secties(A, B, C en D). Patterns kunnen echter alleen worden opgeslagen op de laatste 64 geheugenplaatsen in de sectie D.