Korg KPR-77

Uit SynthWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De KPR-77 was het antwoord van Korg op de TR-606 van Roland. De KPR-77 is analoog. De geluiden die er in zitten zijn kick, snare, twee toms, open en closed hi-hats, accent en (switchable) cymbal/clap. Je kan van ieder geluid onafhankelijk het volume regelen net als bij de meeste drumcomputers uit zijn tijd.

Met z'n geluid komt ie niet echt op het niveau van de TR-606... maar hij heeft wel iets. Wat vooral handig is zijn de twee trigger uitgangen voor bijvoorbeeld een MonoPoly of een MS10 of MS20. Het trigger signaal van Korg zit anders in mekaar dan die van Roland. De KPR-77 heeft een din sync protocol heeft, met 48 stappen per beat (SYNC48). Hierdoor is het niet meteen compatibel met het meer gangbare SYNC24, wat onder ander op de TR-606 en TR-808 wordt gebruikt. Dit is op te lossen met de Korg KMS-30, die SYNC48 kan omzetten in SYNC24.


De KPR heeft een stepsequencer met 48 patronen (3 groepen van 16) en twee songs. Er kunnen maximaal 32 stappen in een patroon. De KPR kan op batterijen worden gebruikt;d eze moeten er wel continu in zitten, op opgeslagen patterns niet te verliezen. Er zit wel 'n casette uitgang op om je patronen op te slaan.