MFB Synth

Uit SynthWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Algemene Informatie
Fabrikant MFB
Type Synth
Ontwerper Manfred Fricke
Productiejaren ...-heden
Aantal geproduceerd ...
Marktwaarde ... (nieuw)
Accessoires
Synthese Eigenschappen
Synthese analoog subtractief
Oscillator 3 VCO's
Filter 1 24 dB/o lowpass filter
Envelope 2 ADSR's
LFO 2
Arpeggiator nee
Sequencer ja
Effecten geen
Specificaties
Polyfonie monofoon
Multitimbraal monotimbraal
Aansturing MIDI (in/out)
CV/Gate (in)
Outputs mono
Inputs mono
Geheugenplaatsen 50 preset
49 user
Afmetingen (B x D x H) 38,7 x 315 x 165 cm
Stroomverbruik Watt
Gewicht kilogram
Keyboard 25 toetsen, ... octaven
MFB Synth.jpg
De MFB Synth is een analoge monofone synthesizer. De opbouw en het geluidskarakter is grotendeels gebaseerd op de Moog Minimoog.

Synthese

Oscillators

De Synth beschikt over drie VCO's, met een oktaaf bereik van 4', 8' en 16'. Alle oscillators hebben saw, triangle en square golfvormen. De pitch van alle oscillators kan worden gemoduleerd met een LFO, of door VCO 3 voor FM effecten. Ook is er via een toetscombinatie tijdens het aanzetten van je MFB Synth een extra software LFO mogelijk. Zie hiervoor de handleiding onder het kopje Modulation Wheel.

Filter

De Synth heeft een analoge lowpass filter met een slope van 24 dB/o. De cutoff kan gemoduleerd worden door een ADSR envelope em/of LFO. De keytrack kan handmatig worden ingesteld. Het filter beschikt over resonantie met zelfoscillatie.

VCA

De VCA bestaat uit een ADSR envelope.

LFO

Er zijn twee LFO's aanwezig, met triangle en square golven. LFO 1 (VCO3) beschikt ook over een saw golf. De LFO's kunnen worden gebruikt om de pitch, filter cutoff en de VCA te moduleren. LFO2 is een software matig LFO. Deze kun je activeren doormiddel van een toetscombinatie bij het opstarten van je MFB synth. Zie hiervoor de handleiding onder het kopje Modulation Wheel.

Sequencer

Naast aasturing via het eigen mini-klavier of MIDI kan de Synth ook gebruikt worden met de interne stepsequencer. Een sequentie bestaat uit maximaal 32 stappen. De sequencer kan gesynchroniseerd worden aan MIDI clock en 15 sequences kunnen opgeslagen worden

Alternatieven

Bronvermelding