MFB Synth II

Uit SynthWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Algemene Informatie
Fabrikant MFB
Type Synth II
Ontwerper ...
Productiejaren ...-heden
Aantal geproduceerd ...
Marktwaarde E 480,- (nieuw)
Accessoires
Synthese Eigenschappen
Synthese analoog subtractief
Oscillator 3 VCO's
Filter 1 24 dB/o lowpass filter
Envelope 2 ADSR's
LFO 2
Arpeggiator nee
Sequencer ja
Effecten geen
Specificaties
Polyfonie monofoon
Multitimbraal monotimbraal
Aansturing MIDI (in/out)
CV/Gate (in)
Outputs mono
Inputs mono
Geheugenplaatsen 50 preset
49 user
Afmetingen (B x D x H) 38,7 x 315 x 165 cm
Stroomverbruik Watt
Gewicht kilogram
Keyboard 25 toetsen, ... octaven
MFB Synth II.jpg
De MFB Synth II is een analoge monofone synthesizer, en is de opvolger van de MFB Synth. De opbouw en het geluidskarakter is grotendeels gebaseerd op de Moog Minimoog.

Synthese

Oscillators

De Synth II beschikt over drie VCO's, met een oktaaf bereik van 4', 8', 16', en 31'. Alle oscillators hebben saw, triangle en square golfvormen. Oscillator sync is aanwezig op VCO 1. Bij VCO 3 kan de pulse width handmatig worden ingesteld, en is pulse width modulation mogelijk met een LFO. De pitch van alle oscillators kan worden gemoduleerd met een LFO, of door VCO 3 voor FM effecten. Ook is er een instelbare glide aanwezig. Er zijn twee digitale ringmodulators aanwezig, voor VCO 1+2 en 2+3. Tenslotte is er een aparte noisebron aanwezig, en kan ook externe audio worden ingemixt.

Filter

De Synth II heeft een analoge lowpass filter met een slope van 24 dB/o. De cutoff kan gemoduleerd worden door een ADSR envelope, LFO en/of VCO 3. De keytrack kan handmatig worden ingesteld. Het filter beschikt over resonantie met zelfoscillatie.

VCA

De VCA bestaat uit een ADSR envelope, en kan ook gemoduleerd worden door een van de LFO's.

LFO

Er zijn twee LFO's aanwezig, met triangle en saw golven. LFO 1 beschikt ook over een square golf, en LFO 2 over een sample&hold. De LFO's kunnen ook op one-shot worden gezet. De LFO's kunnen worden gebruikt om de pitch, filter cutoff en de VCA te moduleren.

Sequencer

Naast aasturing via het eigen mini-klavier, MIDI of CV/Gate kan de Synth II ook gebruikt worden met de interne stepsequencer. Een sequentie bestaat uit maximaal 32 stappen. De sequencer kan gesynchroniseerd worden aan MIDI clock

Alternatieven

Bronvermelding