MIDIbox

Uit SynthWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

MIDIbox is een serie zelfbouwprojecten voor o.a. synthesizers en MIDI sequencers, bedacht en ontworpen door Thorsten Klose. MIDIbox projecten zijn opgebouwd uit hardware en software. De hardware bestaat uit een Core-module met eventueel andere modules. De software bestaat uit een besturingssysteem (MIOS) en een applicatie, die per project verschilt.

Opbouw

Hardware

De hardware van een MIDIbox moet zelf worden gesoldeerd. Dit kan door alle onderdelen los te kopen, maar er worden ook kant-en-klare kits verkocht waar een printplaat en alle onderdelen bij zitten.

Modules

Een bijzonderheid van MIDIbox is de modulaire opzet. Ieder project bestaat in ieder geval uit een Core-module. Hierop zit een PIC met MIOS en de applicatie. Sommige projecten, zoals de MIDIbox SID, gebruiken andere modules voor het opwekken van geluid. Daarnaast zijn er nog enkele modules voor input en output.

Software

De software op de PIC van de Core-module, bestaat uit een bootloader, het MIOS OS en de applicatie van het betreffende project. Het MIOS en de applicatie kunnen geïnstalleerd worden via MIDI (SysEx), alleen de bootloader moet gebrand worden op de PIC.

Links

MIDIbox